Gisteravond hebben we nog tot laat buiten kunnen zitten; de temperatuur was heerlijk en de sterrenhemel prachtig. Het diner, ook geserveerd in de tuin, was verrukkelijk! De wijnen die we die dag bij de bezochte wijnboer hadden gekocht paste uitstekend bij de streekgerechten. De onderlinge gesprekken waren onderhoudend en gezellig.
Vandaag doen we het wat rustig aan met het ontbijt; een knapperig croissantje met jam, kopje koffie erbij en klaar. Op het program staat een bezoek aan een groot chateau waar we uitgebreid gaan lunchen.

Het is rond elf uur als we met z’n allen tussen de wijnstokken staan in de warmte van de stralende zon. De vlotte jonge man vertelt zijn verhaal in het Engels met een charmant Frans accent. Af en toe zien wij op het landweggetje achter de wijngaard een tractor met bak langsrijden, afgeladen met trossen druiven. We zitten midden in het plukseizoen en in het anders zo stille, prachtige gebied met talloze wijngaarden, is er nu volop bedrijvigheid.

Het is fijn om er even uit te zijn. Een paar dagen in een andere omgeving, andere mensen, wijn en kostelijk eten.
Natuurlijk gaat een wijnreis over wijn. Het bezoeken van wijnboertjes, wijnboeren en chateaus. Maar dat is niet alles; wat ons betreft is het een ontdekkingsreis.

Want waar kom je terecht, waar slaap je en wie ontmoet je? Wat heeft de streek ons te bieden? Onze wijnreis bestaat uit een klein gezelschap; 10 gasten die houden van wijn, culinaire uitstapjes -uit of thuis-, relaxen en gezelligheid. Die niet in de paniek schieten als er van het programma wordt afgeweken omdat het moment té heerlijk is om er een punt achter te zetten.

Smaken verschillen maar laat je eens verrassen door alles wat er geboden wordt en geniet met ons mee.

Culinaire wijnreis ‘Vin Noir’

Woensdag, 25 september t/m zondag, 29 september 2019
Meer info: https://www.warnaarvanbeek.nl/wijnreizen/