Wijn en eten (koken)2019-03-28T11:24:11+00:00

Wijn, wij zijn er dol op! Maar eten is voor ons net zo’n passie.
Wij koken altijd met mooie, verse producten. Dat komt de smaak van je gerecht altijd ten goede én is ook veel gezonder.
De recepten die wij ‘vrij’-geven zijn geen onbekenden maar door steeds weer uitproberen en verbeteren vinden wij deze het meest
smakelijk en smult iedereen heerlijk mee. Uiteraard begeleidt door de juiste wijn.


SAFFRAAN RISOTTO MET OSSOBUCO EN GREMOLATA

Zo heerlijke Italiaans!
Gebruik voor de risotto echte saffraan, dat verdient dit gerecht.  Geen poeder, dan weet je bijna zeker dat het ‘sjoemelsaffraan’ is.
In Italië serveren ze de ossobuco in zijn geheel maar heb je dis-genoten die niet houden van merg of een drilletje vet, dan kun je het vlees er van afplukken. De gremolata sprenkel je over het warme gerecht en heerlijke geuren komen je tegemoet.

Buon appetito!



MERINGUE MET BOSVRUCHTEN
.

Een toetje om op te eten! Nagerechten maken is niet mijn sterkste punt maar de meringue lukt altijd!
Varieer vooral met vruchten van het seizoen en met de room kun je ook alle kanten op.

Heerlijk met een glaasje zoete wijn bijvoorbeeld de Dulcem Malvasia uit Piemonte.
Een klein tinteltje op je tong, een licht zoetje én maar 5% alcohol.


COQ AU VIN

Een heerlijk typisch Frans gerecht waar je je vingers bij aflikt.
Lekker met stoer boerenbrood en roomboter en een groene salade.
En natuurlijk de wijn waarmee je hebt gekookt.

B.v. de Côtes-Du- Rhône Rouge “Saint Esprit” van het wijnhuis Delas Frères. 

Wij hebben ‘m staan voor € 10,50  (klik hier om te bestellen)


HAZENPEPER

Een echte klassieker voor op de kerstdis. Vooral voor de wild liefhebbers, want dít is het seizoen.
Drink er een stevige rode wijn bij, bijvoorbeeld de Italiaanse wijn van Castello di Gabbiano uit Toscane; Dark Knight. Bestaat uit Cabernet Sauvignon,  Merlot en Sangiovese. Stoer, intens, vol en rond met een klein hartje.

Wij hebben ‘m staan voor € 16,50 (klik hier om te bestellen)