Wijnreizen2019-08-05T07:31:11+00:00

Reizen is wat ons betreft een belangrijk ingrediënt van het ‘Grote Genieten’.
Ontdekken, ontmoeten, proeven en beleven zijn enkele steekwoorden voor onze wijnreizen.
Ons programma heeft altijd ruimte om b.v. een lunch ‘uit te laten lopen’.
Want mooie en heerlijke momenten kunnen en willen wij niet altijd laten verstoren door de klok.

Culinaire wijnreis ‘Vin Noir’

Deze wijnreis kan niet meer geboekt worden.

Woensdag, 25 september t/m zondag, 29 september 2019

Deze reis brengt u naar twee van de oudste wijngebieden van Frankrijk: de Cahors en de Quercy, gelegen in de MidiPyrénées. Het gebied wordt nog niet bedolven onder de toeristen en het landelijk karakter is intact gebleven. Kleine dorpjes, mooie heuvels en prachtige landweggetjes die kronkelen door de talloze wijngaarden.

De gebruikte Auxerrois-druif (malbec), het terroir en het klimaat leveren een diep donkerrode wijn op die bijna zwart lijkt. Hierom wordt de Cahors wijn ook wel de ‘Vin Noir’ (zwarte wijn) genoemd. Het zijn robuuste wijnen voor durvers, doeners en genieters.

De Quercy herbergt, naast wijn, juweeltjes van spijzen met o.a. de zwarte truffel, diverse bereidingen van gans en eend, saffraan, meloen en de rocamadour kaas.

U verblijft op Domaine de Cantecor, een meer dan 200 jaar oude herenboerderij met bewaard gebleven stoere details. Het landgoed herbergt karakteristieke en comfortabele kamers. De weelderige tuin wordt met veel liefde onderhouden en het is een genot om een duik te nemen in het verwarmde zwembad. Het uitzicht is fenomenaal. René & Lydi, eigenaren en levensgenieters, beheersen de kunst om hun gasten zich thuis te laten voelen. Zij staan bekend om hun gastvrijheid, hun uitstekende keuken, hun gastmanschap én, niet onbelangrijk, René spreekt vloeiend Frans.

Nieuwsgierig naar Domaine Cantecor? klik hier voor meer info.

Tijdens het verblijf nemen wij u graag mee in de wereld van de culinaire gastronomische ambiance. Genieten en beleven is bij ons prioriteit! Het programma biedt dan ook ruimte om dit met volle teugen te doen. U wordt begeleid door gastronoom-sommelier Michelle Warnaar,  Yolande & Jan van Beek en natuurlijk door René & Lydi Toebak.