‘Alleen versere vis zwemt nog’ is één van de slogans van Schmidt Zeevis. Vriendje nam zondagmiddag een tasje vol heerlijkheden mee van de genoemde visboer; gravad lachs, tonijn en gefileerde makreel; natuurlijk met de bijbehorende ‘emolumenten’. Het festijn hebben we compleet gemaakt met een flesje Gris van de Nederlandse wijnhoeve de ‘Kleine Schorre’ uit Zeeland. Geproefd en gekocht tijdens onze wijn-spijsproeverij ‘Heerlijk Hollands’. En als je dan met je gezelschap heerlijk aan het genieten bent; van het eten, de wijn en natuurlijk met elkaar, is het ook zo weer tijd om aan het grotere werk te beginnen; de avondmaaltijd.
’s Morgens had ik de twee stukken buikspek van het Livar varken al lekker ingewreven met o.a.  kruiden uit de tuin; tijm en rozemarijn. Gebroederlijk lagen ze heerlijk te garen en te geuren in de oven. Het resultaat was super! Heerlijk knapperig en zó lekker van smaak. Samen met kapucijners, roseval aardappeltjes uit de oven, gekarameliseerde ui, piccalilly, augurken en zure uitjes was het ‘Captains diner’ compleet. Ach, ik zou het bijna vergeten; de wijn. Een Saint Emillion grand cru uit 2013.
Er zijn van die zondagen…